Turn your phone vertically for the best web experience.
26.1.2024
Lucie Balážová
wine

výběrová řada vín Tannowitz

Začátkem roku 2024 uvolňujeme do prodeje červená vína řady Tannowitz. Pro tuto řadu vyrábíme vína jen v těch nejlepších ročnících, z těch nejlepších hroznů. Redukovaná sklizeň, ruční selekce hroznů, zrání v barrique sudech, bez filtrace - to jsou společné charakteristiky pro tato výjimečná, přírodní a řemeslně dokonalá vína. 

Z odrůd jsme z ročníku 2022 nalahvovali v této řadě Merlot a Rulanské modré. Obě vína byla v barrique sudech značky Francois Freres. Vybrali jsme sudy s jemným pálením a bylo to jejich první použití. Barrique sudy mají standardizovaný objem 225l, takže z toho vyplývá i limitovaná šarže - od každé odrůdy vám můžeme nabídnout jen 300 lahví. 

Exkluzivní řada si žádá i vyjímečné balení, a tak tato vína najdete nejen ve speciálních lahvích, ale i s vlastní etiketou. Odráží maximálně přírodní charakter těchto vín - odlétající chmýří pampelišek připomíná, že každé druhé meziřadí ve vinici je zatravněné a v létě je poseto pampeliškami. Tradice se odráží i v názvu této řady, Tannowitz odkazuje k původnímu názvu našich Dolních Dunajovic. 

Rulandské modré barrique 2022, výběr z hroznů, suché, nefiltrované, Zimní vrch

Hrozny pro toto víno jsou z viniční tratě Zimní vrch z našich Dolních Dunajovic. Tak jako u všech vín této řady, hrozny pochází z redukované sklizně, byly sbírány ručně, víno zrálo v barrique sudu a nebylo filtrováno. Příroda v láhvi, v té nejpřirozenější a nejvznešenější podobě. Hrozny z 12 let starých keřů byly sbírány 13.10. 2022, víno je na láhvi od 16. 8. 2023 a začátkem roku 2024 ho dáváme do prodeje. Věříme, že vás potěší tóny lesního bobulového ovoce, sladkého exotického koření a mleté kávy. Více informací o vínu v našem e-shopu.

Merlot barrique 2022, výběr z hroznů, suché, nefiltrované, Výsluní

Hrozny jsou z 22 let staré výsadby z vinice Výsluní, víno zrálo v barrique sudu a na láhvi je od 16. 8. 2023. Merlot z řady Tannowitz vám přináší krásné víno granátové barvy s chutí hořké čokolády a nasládlými tóny exotického koření. Víno, které si můžete otevřít hned, ale je vhodné i k archivaci. Více informací o vínu v našem e-shopu.

výběrová řada vín Tannowitz

Věříme, že vás tato výjimečná vína potěší. Jsou ideální i jako dárek. Pokud se rozhodnete darovat karton, můžete s obdarovaným každý další rok objevovat, jak se víno vyvíjí na láhvi a jak se jeho tóny prohlubují a stává se ještě více opulentním.

Na Vaše zdraví!

Other articles would surely read better with a glass of our wine

Koupit na e-shopu