Turn your phone vertically for the best web experience.
1.9.2024
Lucie Balážová
News

Sklízíme hrozny pro nový sekt

Příběh nového sektu začíná. Aktuálně sklízíme Chardonnay a Rulandu bílou na sekt. 

V roce 2020 jsme se po zkušenostech s našimi perlivými víny a jejich úspěchu na trhu rozhodli, že se pustíme do tradičního, v láhvi kvašeného sektu. 

Řekli jsme si, že sekt budeme vyrábět jen v ročnících, které nám umožní získat tu nejkvalitnější surovinu. A zatímco v roce 2020 jsme hrozny sklízeli 2. října, letos již na konci srpna. U nás probíhá první fermentace a následné školení pro druhou fermentaci, která se už odehrává v sektárně. Nás čeká práce a vy se můžete tři roky těšit. 

Čekání si zkraťte sektem z roku 2020. Nalahvovali jsme 1055 láhví elegantního vintage extra brut sektu, s jemným aroma citrusové kůry, ovoce, marcipánu a máslových sušenek. V chuti vás okouzlí svěží, ale neagresivní kyselinou a jemně slaným dotykem (tak charakteristickým pro naše vína díky podloží, které kdysi bylo mořem). Ocenila ho i porota Prague Wine Trophy, kde získal Prague Gold.

Pro milovníky čísel: 80% Chardonnay, 20% Rulandské bílé, zbytkový cukr 3,0 g/l, kyselina 5,0 g/l, alkohol 11%, 20 let stará vinice, sklizeň 2.10. 2020, lahvováno 25.3. 2023.

A důležitá rovnice na závěr: 1055 láhví = 1055 radostných setkání, oslav, rodinných večeří, rozmařilých snídaní a násobně více úsměvů a radosti.

Na zdraví, přátelé! S pohárkem našeho sektu, který můžete objednat zde nebo nakoupit u našich prodejců ve vinotékách. 

Other articles would surely read better with a glass of our wine

Koupit na e-shopu